Rozumiem, że przez te szaleństwa rozumiemy raczej radykalne ruchy ingerujące w mechanike - normalne zawirusowanie softu do poziomu 130-135 KM nie jest zbytnim obciążeniem?
Czy w waszych autkach jest różnica w sile nawiewu (ilości powietrza) między obiegiem zewnętrznym, a zamkniętym?
Może inaczej... przy pokrętle nawiewu ustawionym na np.5 powietrze ledwo płynie, a przy wciśnięciu obiegu zamkniętego nagle jest wiatr :-)
Szukam przyczyny parowania szyb.
sprawdź filterek powietrza zasysanego do kabiny - na podszybiu- okolice prawej wycieraczki. ja miałem podobny objaw - coraz słabszy nawiew i parujące szyby. po wymianie jak ręką odjął.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
No własnie problem polega na tym,. że niedawno zmieniałem... a co z różnicą w ilości płynącego powietrza przy otwartym/zamkniętym obiegu? Jest u was odczuwalna?
Dodam, jeżeli to coś pomoże, że mam klimę manualną. Przy jej właczeniu problem znika. Ale w starej skodowce, gdy właczyłem ogrzewanie i skierowałem nawiew na szyby nie było mowy o parowaniu. Obieg zamknięty sprawdzałem, zamyka się.
Moim zdaniem bedzie inna, tzn na pewno ma nie byc tak, ze jak sie obieg wewnetrzny pusci to powietrze leci, a jak normalnie to nie leci nic, albo leci na 4 biegu dopiero - widzialem takie auta, jak ktos sie zastanawia czy to mozliwe :idea:
Hmmm... ok sprawdzę. Problem z parowaniem szyb zniknął po wyciągniąciu paczek estradowych z bagażnika. A ponieważ zajmowały całą jego objętość, pewnie tłumiły "wylot powietrza"
pisze w tym temacie poniewaz nie chce zakladac nowego watku ... moj brat ma problem w fabii :
" W pozycji 1 i 2 nie działa, w pozycjach 3 i 4 kręci aż miło. Co sie mogło stać? Wcześniej jeszcze po włączeniu 3 i powrocie na 2 kręcił. Teraz mam mały huragan w aucie."
WojtasFCP, sprawdzałeś styki w pokrętle regulacji nawiewu ?
[ Dodano: Wto 31 Lip, 07 20:15 ] czarny108, u mnie jest wielka różnica między obiegiem zamkniętym, a otwartym.
po zmianie filtra było prawie identycznie natężenie, natomiast po 2 kkm znowu osłabło.
Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.
A propos nawiewu - zmieniłem filtr ze względu na parowanie - zrobiłem może 5kkm i znowu paruje - juz zaczynam sie zastanawiać czy nie zrobić jak moim poprzednim autku - wyrzucić filtr - problem parowania zniknął zupełnie - nie wiem jak sie to ma do klimatyzacji - aha po wyrzuceniu filtra miałem jesień w kabinie, liście wlatywały do środka - trzeba by kratkę zamontować.
[ Dodano: Pon 13 Sie, 07 15:41 ]
Przy obiegu wewnętrznym załącza sie klima - to normalne? można zamieszac w ustawieniach klimatyzacji?
"za mało mocy - na razie ....."
a teraz mi wystarcza i nie oddam jej chyba, że po śmierci mojej lub jej.
Komentarz